Oktatás - Nevelés

A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola május 3-án tartotta ballagási ünnepségét. A végzősök a hagyományokhoz híven az egykori Hunyadi iskola épületéhez vonultak, hogy búcsút mondjanak az alma máternek.

A végzős diákok nevében Lucskai Márk mondott búcsúbeszédet. Elhangzott, hogy ez a nap más, mint a többi. Winston Churchill szavait idézte: ez még nem a vég kezdete, de talán a kezdet vége. „Úgy gondolom valami hasonló történik itt és most. Valami véget ért, de minden most kezdődik el, minden nap születik valami, amiért érdemes élni és küzdeni, de megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik. Ezzel a nappal megszűnnek gondtalan diákéveink. Vár ránk az érettségi és egyúttal egy új fezet az életünkben, ahol magunknak kell boldogulni. A ballagók nevében köszönöm tanárainknak és szüleinknek, hogy mindig volt kihez fordulnunk problémáinkkal” – mondta Lucskai Márk. Hangsúlyozta, hogy a sok éves törődést, útmutatást úgy fogják meghálálni, hogy a legjobb formájukat hozzák a közelgő megmérettetésen és az élet területén is igyekeznek helytállni.

Az iskola tanulói nevében Jurák Dániel búcsúztatta a végzősöket. „Őrizzétek meg az itt kötött barátságokat és ne feledjétek a gyökereiteket. Gondoljatok ránk fiatalokra is szeretettel. Segítsetek, támogassatok bennünket, mikor követünk benneteket ezen az úton. Mit láttok az iskolára tekintve? Azt, ami az életben a legfontosabb: a családot. A legtöbbet szüleiteknek köszönhetitek, ne feledkezzetek meg arról, mennyi áldozatot hoztak meg értetek annak érdekében, hogy idáig eljussatok. Köszönjétek meg a könnyeket, melyeket talán éppen ebben a pillanatban is hullatnak. Tegyetek meg mindent azért, hogy büszkék lehessenek rátok. Az itt maradó diákok nevében kívánom, hogy ha most kiléptek az iskola kapuján és elindultok, utatokat siker koronázza, boldogság kísérje” – mondta Jurák Dániel.

(A végzősök a hagyományokhoz híven az egykori Hunyadi iskola épületéhez vonultak, hogy búcsút mondjanak az alma máternek. Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

Csider Andor, igazgató beszédében a diákok fejlődését emelte ki. „Amikor hozzánk jelentkeztek ezek a fiatalok még gyerekek voltak, most már fiatal urak és hölgyek. Akkor a felvételinél arra kértek minket, hogy segítsük őket a céljaik, az álmaik és vágyaik elérésében. Azt hiszem, ha van cél, akkor van hozzá vezető út is. Az iskola ezt az utat mutatta meg. Eleinte félénken, később egyre felbátorodva, növekvő önbizalommal és szakmai tudással felvértezve végezték a gyakorlati és elméleti képzésüket. Együtt örültünk mi is velük oktatók és pedagógusok. Bárhová is vezessen sorsotok, ne felejtsétek el a költő szavait, aki azt írta »csak én bírok a verseimnek hőse lenni«. A saját sorsotonak csak ti magatok lehetettek a hősei. Mi ehhez tudást és bölcsességet adtunk. A vállatokon lévő tarisznya jelképesen ezt a tudást, ezt a muníciót tartalmazza” – mondta Csider Andor igazgató.

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese beszédében elmondta, hogy Szerencs mindig is az élelmiszeriparnak a központja volt. „Büszkék vagyunk a csokoládégyártásra, és arra is, hogy 100 éves volt tavaly a szerencsi csokoládé. Azt szeretnénk, hogy egy tudásközpont legyen itt Szerencsen, amelyben a szakképző iskola egy kiemelt helyet fog elfoglalni” – mondta Koncz Zsófia. Hozzátette: összesen öt ilyen fog épülni az országban és úgy gondolja, hogy Szerencsen olyan elkötelezett, lelkes emberek dolgoznak, akikkel nagyon jó együtt ezen az úton haladni.

A beszédek után átadták az iskolai elismeréseket, kitüntetéseket a legjobban teljesítő diákoknak.

A ballagó osztályok névsora

2/14.A technikumi osztály

Osztályfőnök: Sebő Henrietta

Fodrász: Albert Zsanett, Balázsiné Molnár Zsófia, Balogh Dzsenifer, Gaburi László Attila, Kiss Ferenc és Vranyák Adrien

Kozmetikus technikus: Medzsibriczki Emese, Nagy Martina, Németh Bettina és Vaskó Vivien

5/13.B technikumi osztály

Osztályfőnök: Nagy Zsolt

Informatikai rendszerüzemeltető: Ducsai János, Horváth Ádám, Kovacs Richárd Dominik, Lesnyák, Barnabás Márk, Sándor Dávid, Takács Károly Benedek, Tóth János és Zselenkó Réka

3/11/1 szakképző osztály

Osztályfőnök: Ochtinszky Beáta

Édességkészítő: Babos Delila Erzsébet, Haraszin Vivien, Kertész Virág Georgina, Lakatos Kimberli, Lakatos Petra, Perecsi Gergő és Sipos Alexandra

Asztalos: Horváth Gábor Gergő, Horváth Patrik, Novák Szilveszter Csaba és Tokaji Péter

Hegesztő: Jónás Jusztin, Kovács Levente és Csömör Fábián Attila

3/11/2 szakképző osztály

Osztályfőnök: Láng Sándorné

Divatszabó: Balázs Leila, Glonczi Ilona és Ónodi Borostyán Erika

Villanyszerelő: Antóni Tibor Milán, Batyi József, Berei Balázs, Farkas Patrik, Juhász Gábor, Lakatos István és Suller Milán

Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő: Bódog Róbert, Bojtos Patrik, Juhász Roland, Lucskai Márk, Lucskai Péter Zoltán, Nikházi Richárd és Tóth Dávid

  • Galéria: