Közélet

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében majálisra várták az érdeklődőket május 1-jén a Rákóczi-vár belső és külső udvarára.

A programsorozat délután a Classic Brass Band fúvózenekar műsorával indult, majd folytatódott a Hajnali Néptáncegyüttes, a Fresco Bello Zászlóforgató és Zászlódobáló csoport, valamint a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde csöppségeinek előadásával.

Az új várkerti dísztéren Nyiri Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte, hogy Szerencsen nagy hagyománya van a majálisoknak, ezért örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek a programokra. Hozzátette: május a szerelem hónapja, ezért azt kívánta a fiatal pároknak, hogy vegyék igénybe a felújított várkertet, amely kiváló adottságokkal rendelkezik esküvők celebrálására.

A beszéd után a tömeg egy része átvonult a Rákóczi-vár belső udvarára, ahol a legkisebbeket már várta az ugrálóvár, a gumikerekes kisvonat, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, Rita bohóc és a Szerencsi Bulldogs Darts Klub bemutatója, miniversenye. A színpadon Moczó Kálmán és Zenekara nyitotta a produkciók sorát. Őket a Szikra Tánciskola növendékei majd Tihanyi-Tóth Csaba és Bognár Rita zenés nosztalgiás műsora követte. A fellépők sorát a Classic Zenekar zárta. A nap folyamán SZVSE Karate Szakosztályának tagjai harci bemutatót tartottak.

Az eseményt főzőverseny is színesítette, amin összesen nyolc csapat indult. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár vezetősége késő délután hirdetett eredményt. A zsűri értékelése alapján minden étel első helyezést ért el a saját kategóriájában.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.